Kolumbija: Ubijena dva novinara, pokrenuta istraga

Kolumbija: Ubijena dva novinara, pokrenuta istraga

Dvojicu novinara ubili su nepoznati napadači na motociklu, koji su ih napali dok su se vozili autoputem u severnoj Kolumbiji, saopštila je policija u nedelju.

Leiner Montero, direktor onlajn radio-stanice, i Dilija Kontreras, direktor veb-sajta za onlajn vesti, ubijeni su u blizini opštine Fundasion u departmanu Magdalena dok su se vraćali sa proslave svetih zaštitnika u obližnjem selu.

Komandir policije Magdalene Andres Serna rekao je da je, prema preliminarnim istragama, došlo do tuče u kojoj su učestvovali Montero i nekoliko drugih.

„Nakon ovog čina netrpeljivosti, novinar je odlučio da ode svojim automobilom pored Dilije i još jednog čoveka, a usput su ubijeni“, rekao je policajac novinarima.

„Posvećeni smo građanima Magdalene da u najkraćem mogućem roku rešimo ovaj žalosni slučaj dvojice novinara koji su bili veoma cenjeni među svojim sindikatom, porodicom i poznanicima“, dodao je on.

Iako su vlasti saopštile da ostaje nejasno da li su ubistva povezana sa profesijom novinara, Fondacija za slobodu štampe je pozvala da se slučaj brzo istraži i da se njihov rad uzme u obzir tokom istrage.