Liz Trus objašnjava zašto je ona „pobunjenički“ kandidat za premijera

Liz Trus objašnjava zašto je ona „pobunjenički“ kandidat za premijera

Kandidat za lidera Torijevaca i potencijalna premijerka Liz Trus kaže da, iako nije „najbolji prezenter“, ona je „pravogovorna žena iz Jorkšira“ koja ne prihvata ne kao odgovor.

U intervjuu u petak za The Telegraph, Truss, koja sada služi kao ministarka spoljnih poslova, rekla je da sebe vidi kao „pobunjeničku” kandidatkinju koja želi da od Britanije napravi „elektronicu visokog rasta, visoke produktivnosti”. ”

Njena obećanja o smanjenju poreza za više od 30 milijardi funti, kao i njen plan da poveća troškove za odbranu i antiruski stav su dobro poznati; međutim, rekla je za Telegraf da ima još velikih planova. Upitana o inflaciji, Truss je rekla da će izvršiti reviziju mandata Banke Engleske. „Verujem da je ispravno da će se inflacija smanjiti jer je inflacija izazvana globalnim šokom ponude. Ali to je pogoršala monetarna politika“, objasnila je ona.

Ministarka spoljnih poslova je takođe rekla da želi da izvrši reviziju potrošnje. „Najbolji način da se smanji potrošnja na socijalnu pomoć je da pomognem ljudima da se zaposle, a to je moj prioritet. ”

Truss sebe smatra radikalnijom od svog konkurenta – bivšeg kancelara Rišija Sunaka – kada je u pitanju izgradnja na Bregzitu. Bivša ‘Ostatak’, Truss je ukazala na trgovinske sporazume kojima je pomogla da se obezbedi u proteklih nekoliko godina, i napomenula da već ima podršku nekih istaknutih pristaša Bregzita. Ona je obećala da će obezbediti da odluke o budućnosti više od 2.000 zakona EU, koje je u prošlosti usvojila Velika Britanija, budu donete do kraja sledeće godine. Sunak je dao slično obećanje.

„Veoma verujem u rokove, jer to je ono što motiviše ljude da obave stvari“, rekao je Trus.

Ministar spoljnih poslova je demantovao izveštaje da odlazeći premijer Boris Džonson podržava njenu kandidaturu.

„On ne podržava nijednog kandidata“, rekla je ona.

Prema najnovijoj anketi IouGov-a, 31% članova Torijevaca planira da glasa za Sunaka, a 49% za Trusa, koji ima „znatne prednosti“ u pouzdanosti i sposobnosti da vodi stranku. Istraživanje je sprovedeno od 20. do 21. jula sa 730 članova Konzervativne partije.

Pobednik će biti proglašen 5. septembra, nakon glasanja poštom od oko 150.000 članova torijevske partije.