Svetski poznate ličnosti pridružiće se samitu „Ukrajina i svet“

Svetski poznate ličnosti pridružiće se samitu „Ukrajina i svet“

Svetski poznate ličnosti pridružiće se 2. međunarodnom samitu prvih dama i gospode: „Ukrajina i svet: Budućnost koju (pre)gradimo zajedno“ koji će se održati u subotu, 23. jula.

„Događaj će se održati na inicijativu Prve dame Ukrajine Olene Zelenske. Pozivaju se poznate ličnosti, vodeći svetski stručnjaci i visoke ličnosti, a samit će biti prenošen u više od 20 zemalja sveta“, saopštilo je Ministarstvo kulture i informacione politike Ukrajine.

Pored toga, svoje učešće na samitu već su potvrdile i svetski poznate ličnosti: ambasador dobre volje UNICEF-a Dejvid Bekam, poznati glumci Ričard Gir, Ešton Kučer i Mila Kunis, novinar Pirs Morgan i drugi.

Glavna tema samita je „Ličnost“ jer je očuvanje i restauracija ljudskog kapitala ključ uspešne rekonstrukcije zemlje.

Napominje se da će samit biti praćen u udarnim informativnim emisijama i završnim emisijama na TV kanalima Crne Gore, Estonije, Singapura, Azerbejdžana, Češke, Južne Koreje, Kirgizije, Indonezije, Francuske i Finske. Mediji iz drugih zemalja takođe planiraju da se pridruže izveštavanju o događaju.

Kako je saopšteno, 23. avgusta u Kijevu je održan 1. Kijevski samit prvih dama i gospode. Događaj je organizovan na inicijativu prve dame Ukrajine Olene Zelenske.