Kikbokser osuđen na četiri godine zatvora nakon pucnjave u Moskvi

Kikbokser osuđen na četiri godine zatvora nakon pucnjave u Moskvi

Bivši ruski šampion u kik-boksu Said Asadulajev provešće naredne četiri godine u zatvoru nakon što je u četvrtak u moskovskom sudu osuđen zbog svoje uloge u pucnjavi u finansijskoj četvrti grada, preneo je TASS.

Slučaj je trebalo skoro pet godina da se reši nakon prvobitnog incidenta 17. novembra 2017.

Kako je utvrdio Okružni sud Presnenski, tog dana došlo je do pucnjave u kuli Oko u ruskoj prestonici, pri čemu je povređeno sedam osoba, uključujući i one koji su pokušali da razdvoje borbene grupe.

Utvrđeno je da je Asadulev bio jedan od protagonista i da se borio sa nacionalnom gardom u ulazu i predvorju zgrade.

Iako je uspeo da pobegne od policije i bio je tražen tri godine, Asadulaav je na kraju uhapšen u februaru 2021. uz pomoć CCTV snimaka i sada mu je suđeno i kažnjen za huliganstvo uz upotrebu oružja.

Tog dana biznismen Dmitrij Pavlov proslavio je svoj 55. rođendan u restoranu Cristal Ballroom u oko kuli u okviru raskošne manifestacije na kojoj je bilo i nekoliko izvođača Cirkue do Soleil.

Proslavi je prisustvovalo i osoblje obezbeđenja biznismena Gavriila Jušvajeva i zaposleni u privatnoj bezbednosnoj firmi koji su bili odgovorni za bezbednost događaja.

Veruje se da su se telohranitelji gosta posvađali oko toga kako je mercedes bio pogrešno parkiran, pri čemu je spor eskalirao do te mere da su strane otvarale vatru jedna na drugu.

Više od 30 ljudi moralo je biti privedeno jer je njih 10 zatražilo medicinsku pomoć, a Lenta je javila da je jedna osoba umrla u okršaju.

Druga dvojica učesnika pucnjave, Eldar Hamidov i Magomed Ismailov, pojavili su se pred sudom i osuđeni su na 15, odnosno 16 godina zatvora.

Tužilac je tražio pet i po godina iza rešetaka za Asadulaeva, koji je osuđen na četiri godine i takođe je ranije osuđivan za posedovanje kokaina iz 2015. godine, koja se sada smatra brisanom.