Kuleba na reči Lavrova: Rusi hoće krv, a ne pregovore

Kuleba na reči Lavrova: Rusi hoće krv, a ne pregovore

Ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba, posle reči ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova o promeni „geografskih zadataka“ rata u Ukrajini, pozvao je svet da pojača sankcije Ruskoj Federaciji i ubrza isporuku naoružanja. u Kijev, prenosi „Evropska istina“.

„Priznanja ministra spoljnih poslova Ruske Federacije u snovima o osvajanju više ukrajinske zemlje dokazuju da Rusija odbacuje diplomatiju i da je usredsređena na rat i teror. Rusi žele krv, a ne pregovore. Pozivam sve partnere da pojačaju sankcije protiv Ruske Federacije i ubrzati isporuku oružja Ukrajini“, napisao je Kuleba na Tviteru.

Podsetimo, Lavrov je u intervjuu za RT izjavio da su se „geografski zadaci” rata promenili zbog isporuke zapadnog naoružanja Ukrajini i zapretio da će zapleniti nove teritorije u slučaju snabdevanja dalekometnim naoružanjem. u Ukrajinu.

Ranije je postalo poznato da SAD imaju informacije o pripremama Rusije za pripajanje dodatnih teritorija Ukrajine – posebno Donjecke i Luganske oblasti i delova Hersonske i Zaporoške oblasti. Upozorili su da će na ovaj potez Moskve reagovati „brzo i oštro”.