Amazon pauzira rad na šest novih poslovnih zgrada u SAD

Amazon pauzira rad na šest novih poslovnih zgrada u SAD

Amazon.com Inc (AMZN.O) pauzira izgradnju šest novih poslovnih zgrada u Belvju i Nešvilu kako bi ponovo procenio dizajn koji će odgovarati hibridnom radu, saopštio je u petak tehnološki gigant.

Pauziranje i odlaganje izgradnje neće uticati na Amazonove planove zapošljavanja, rekao je portparol kompanije, ponavljajući predlog firme da se otvori 25.000 radnih mesta u Belvju i još 5.000 u Nešvilu.

„Pandemija je značajno promenila način na koji ljudi rade… Naše kancelarije su dugoročna ulaganja i želimo da budemo sigurni da ih dizajniramo na način koji će zadovoljiti potrebe naših zaposlenih u budućnosti“, rekao je Džon Šotler, potpredsednik Global Real Estate and Facilities u Amazonu.

Odvojeno, Bloomberg Nevs je u petak izvestio da su matične kompanije Facebook Meta Platforms (META.O) i Amazon povukle svoje planove za proširenje kancelarije u Njujorku. (https://bit.li/3PvFMeD)

Meta je odlučila da ne uzima dodatnih 300.000 kvadratnih metara prostora u 770 Broadvai, zgradi u blizini Astor Placea gde se već nalazi, a Amazon je smanjio količinu prostora koji je nameravao da iznajmi od JPMorgan Chase & Co u Hadson Iards-u, rekao je izveštaj.

„Često postoji više razloga zašto ne bismo pristupili određenom dogovoru, uključujući korišćenje kancelarije. Proteklih nekoliko godina su donele nove mogućnosti oko načina na koji se povezujemo i radimo“, rekao je portparol Mete za Rojters, ne potvrdivši ili demantujući izveštaj.

„Ostajemo čvrsto posvećeni Njujorku i radujemo se otvaranju Farleia u narednim mesecima“, dodao je portparol.

Amazon je odbio da komentariše izveštaj.