Zelenski se sastao sa ministrom odbrane Poljske

Zelenski se sastao sa ministrom odbrane Poljske

U budućnosti će se odnosi između Ukrajine i Poljske razvijati, a zemlje će postati još bliže.

„Ministarstvo odbrane Poljske podržava ukrajinsku vojsku, snagu Oružanih snaga Ukrajine. Ovo potvrđuje da smo zajedno u trenutnoj teškoj situaciji – u ovoj tragediji koja se sada dešava u Ukrajini zbog ruske agresije“, rekao je predsednik Volodimir. Rekao je Zelenski tokom sastanka sa potpredsednikom Vlade, ministrom nacionalne odbrane Poljske Marijušom Blaščakom, prenosi Kabinet predsednika.

Predsednik je izrazio uverenje da će se u budućnosti, već u mirnodopsko vreme, razvijati odnosi Ukrajine i Poljske i da će se zemlje još više zbližiti.

Šef države je uveren i u jačanje odbrambene saradnje dve države.

Štaviše, Vladimir Zelenski je u ime ukrajinskog naroda i lično zahvalio Poljskoj na podršci građanima Ukrajine koji su našli utočište od sveobuhvatnog ruskog rata na teritoriji susedne zemlje.

Mariusz Błaszczak je sa svoje strane zahvalio Vladimiru Zelenskom i celom ukrajinskom narodu na njihovoj otpornosti u suprotstavljanju agresoru.

„Hvala vam, gospodine predsedniče, na vašem stavu, jer sloboda i nezavisnost Ukrajine je sloboda i nezavisnost Poljske. Hvala vam što nas štitite“, rekao je vicepremijer.

Kako je saopšteno, predsednik Ukrajine je podneo Vrhovnoj radi nacrt zakona o pravnim i socijalnim garancijama za građane Poljske u Ukrajini i dodelio Pšemislju počasnu titulu Grada spasioca.