Hilari Klinton kritikovala politiku Makrona prema Rusiji

Hilari Klinton kritikovala politiku Makrona prema Rusiji

Bivša američka državna sekretarka, prva dama, senator i neuspeli predsednički kandidat Hilari Klinton prošle nedelje je prošla kroz Pariz i iskoristila priliku da osudi francuskog predsednika Emanuela Makrona na svom terenu.

Klintonovu je na državnoj radio-televiziji Radio France intervjuisala Kristin Okrent – supruga novinara bivšeg francuskog ministra spoljnih poslova Bernara Kušnera – koja je pitala o Klintonovom stavu o Makronovim nedavnim kontroverznim izjavama.

„Ne smemo da ponižavamo Rusiju da bismo onog dana kada prestanu borbe mogli da izgradimo izlaz diplomatskim kanalima“, rekao je Makron francuskoj regionalnoj štampi. „Uveren sam da je uloga Francuske da bude posrednička sila.“

Klintonova je odgovorila: „Kada kažemo da ne želimo da ponizimo Rusiju, iskreno, to mi se čini pomalo zastarelo. Putin je odavno prešao crvenu liniju. Klintonova je dodala: „Mislim da bi krajnji uspeh bio poraz Putina. I u ovome mogu samo da se složim sa onim što predsednik Zelenski i njegova vlada traže, odnosno potpuno povlačenje sa okupiranih teritorija u Ukrajini.