Maljar: Rusi ne uspevaju da sprovedu svoj plan u Sjejerodonjecku

Maljar: Rusi ne uspevaju da sprovedu svoj plan u Sjejerodonjecku

Zamenica ukrajinskog ministra odbrane Hana Maljar izjavila je da ukrajinske trupe „pruže žestok otpor“ osvajačima u Sjejerodonjecku.

„Tamo je vruće, borbe se nastavljaju… Jedino što sa sigurnošću možemo reći je da Oružane snage Ukrajine pružaju žestok otpor, jer bi u suprotnom grad došao pod kontrolu ruskih trupa. Možemo reći da su u pitanju veoma profesionalne ukrajinske jedinice… Rusi slede svoj plan, želeli su da dođu do administrativne granice Donjecke i Luganske oblasti. Za sada se ne pridržavaju rasporeda i nisu u stanju da sprovedu ovaj plan“, rekao je Malar tokom nacionalnog teletona, prenosi Ukrinform pozivajući se na Radio Sloboda.

Kako je primetio zvaničnik, netačno je reći koji deo grada kontrolišu ruske trupe pošto se borbe nastavljaju. Prema njenim rečima, situacija je dinamična.

Kako je saopšteno, 5. juna načelnik Luganske oblasne vojne uprave Sergej Hajdaj rekao je da su ukrajinske trupe u poslednja dva dana potiskivale ruske trupe u okupiranim oblastima Sjeverodonjecka. Prema njegovim rečima, ruske trupe su kontrolisale 70 odsto grada, ali su izbačene, a grad je podeljen na pola.