Ilon Musk reaguje na sagu  Dep-Heard

Ilon Musk reaguje na sagu Dep-Heard

Milijarder, koji je takođe u jednom trenutku izlazio sa Heardom, savetovao je dve slavne ličnosti zatvorene u ogorčenoj svađi da „idu dalje“.

Elon Musk, milijarder i izvršni direktor Tesle i Spejsiksa, progovorio je o gorkom sporu koji uključuje njegovu bivšu devojku, Amber Herd, i glumca Džonija Depa, savetujući njih dvojicu da puste da prošlost prođe.

„Nadam se da će oboje nastaviti dalje. U svom najboljem izdanju, svaki od njih je neverovatan“, napisao je Mask na Tviteru u subotu odgovarajući na objavu voditelja podkasta Leksa Fridmana koji se odnosi na sudski spor Depp protiv Hearda.

U jednom trenutku, i sam Musk je izlazio sa Herdom, a Dep je u svojoj tužbi tvrdio da su glumica i preduzetnik započeli vezu iza njegovih leđa samo mesec dana nakon što su se Dep i Herd venčali.

Portparol Maska je, međutim, demantovao optužbe, insistirajući da „Elon i Amber nisu počeli da se viđaju sve do maja 2016, a čak i tada to je bilo retko“. Prema rečima predstavnika milijardera, veza između njih dvoje „nije postala romantična sve do nekog vremena kasnije“.

Milijarder je bio naveden kao potencijalni svedok Herdove na suđenju, ali je očigledno do sada uklonjen sa njega. Dep i Herd, koji su počeli da se zabavljaju 2011. godine, otišli su pred oltar u februaru 2015. godine.

Međutim, 15 meseci kasnije, Heard je podnela zahtev za razvod, optužujući svog muža da ju je fizički zlostavljao. U to vreme, sud je izdao privremenu zabranu prilaska glumcu nominovanom za Oskara.

Dep je, sa svoje strane, oštro negirao upotrebu fizičkog nasilja nad svojom suprugom, optužujući Herdova da ima skriveni motiv, odnosno „da obezbedi prerano finansijsko rešenje navodom zlostavljanja“.

Brakorazvodni postupak je okončan 2017. godine, ali su se kasnije njih dvoje upustili u ogorčen obračun u sudnici.

Dep je 2019. godine podneo tužbu protiv Herdove za 50 miliona dolara zbog klevete zbog njenog dela Vašington posta iz 2018. o seksualnom nasilju, u kome je glumica sebe opisala kao „javnu ličnost koja predstavlja zlostavljanje u porodici“. U delu, Herd je detaljno opisala svoje navodno iskustvo nasilja u porodici. Iako se Dep nije direktno pominjao, članak se generalno tumačio kao da ga opisuje.

U svojoj tužbi, Dep je tvrdio da ga je Herdov tekst oklevetao i da mu je posle toga prouzrokovao gubitak zarade. Glumac je još jednom negirao da je zlostavljao svoju bivšu suprugu i insistirao da Herd „nije žrtva porodičnog zlostavljanja“, već „počinilac“.

Dep je takođe sugerisao da su optužbe koje mu je izneo Herd deo „razrađene prevare kako bi se stvorio pozitivan publicitet“ za glumicu.

Britanske novine Dejli mejl objavile su 2020. godine telefonske snimke, za koje se činilo da barem delimično potkrepljuju Depove tvrdnje, jer se moglo čuti da je Herdova priznala da je „udarila“ svog bivšeg muža. Herd je odgovorila protivtužbom za 100 miliona dolara, optužujući Depa da je narušio njenu reputaciju i priliku da zaradi svojim poricanjem istinitosti članka Vašington posta iz 2018. koji je napisala.

Suđenje u slučaju Dep protiv Herda počelo je 11. aprila 2022. godine, a očekuje se da porota donese presudu.