Kuleba: Rusija će pristati na prekid vatre kada bude na korak od poraza

Kuleba: Rusija će pristati na prekid vatre kada bude na korak od poraza

Rusija je sada fokusirana na rat i pristaće na prekid vatre tek kada bude na korak od poraza u ratu protiv Ukrajine, rekao je to ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba na brifingu posle učešća na Svetskom ekonomskom forumu, navodi an Ukrinform.

„Mi se slažemo da je prekid vatre neophodan, ali ja vam dajem stopostotnu garanciju da kada Rusija pristane na prekid vatre, to će biti trenutak kada je na korak od svog poraza u ratu. I oni će pristati na prekid vatre. sa jedinim ciljem da izbegnu njihov poraz u ratu, a pre toga će se rat nastaviti“, rekao je on.

Kuleba je dodao da Kijev iskreno pozdravlja sve napore koji vode ka diplomatskom rešenju. Istovremeno, ministar je naglasio da je Rusija s obzirom na situaciju na terenu i analizu odluka Kremlja fokusirana na rat, a ne na diplomatiju.

Kuleba je ranije 25. maja rekao da „Ukrajina neće učiniti nikakve ustupke Putinu, jer je strategija njegovog pacifikacije od 2014. do početka invazije u punom obimu već propala i nema šanse za uspeh u budućnosti.“