Konašenkov: Nastavljeni napadi na Donbas i Nikolajev

Konašenkov: Nastavljeni napadi na Donbas i Nikolajev

Rusija je gađala ukrajinske snage vazdušnim udarima i artiljerijom na istoku i jugu, gađajući komandne centre, trupe i skladišta municije, saopštilo je u rusko ministarstvo odbrane.

General-major Igor Konašenkov, portparol ministarstva odbrane, rekao je da su rakete sa vazdušnim lansiranjem pogodile tri komandne tačke, 13 oblasti u kojima su se gomilale trupe i ukrajinska vojna oprema, kao i četiri skladišta municije u Donbasu.

Naveo je da su u južnom ukrajinskom regionu Nikolajev, ruske rakete pogodile mobilni sistem protiv bespilotnih letelica u blizini naselja Hanivka, oko 100 kilometara severoistočno od grada Nikolajeva.

„Rakete i artiljerija pogodili su 583 područja u kojima su se gomilale trupe i ukrajinska vojna oprema, 41 kontrolni punkt, 76 artiljerijskih i minobacačkih jedinica na vatrenim položajima, uključujući tri baterije Grad, kao i ukrajinsku stanicu za elektronsko ratovanje Bukovel u blizini naselja Hannivka, Nikolajevska oblast“, rekao je Konašenkov.

Dodao je da je Rusija od 24. februara, uništila 174 aviona, 125 helikoptera, 977 bespilotnih letelica, 317 protivvazdušnih raketnih sistema, 3.198 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila i 408 višecevnih raketa.