Gradonačelnik: Ruska vojska pljačka fabrike u Melitopolju

Gradonačelnik: Ruska vojska pljačka fabrike u Melitopolju

U privremeno zauzetom Melitopolju ruska vojska pljačka preduzeća. Već su stigli do fabrike Gidromaš i Fabrike autodelova u Melitopolju, rekao gradonačelnik Melitopolja Ivan Fedorov, prenosi Ukrinform.

„Prekjuče su stigli do jedinog državnog preduzeća koje se nalazi na teritoriji Melitopolja – ovo je Gidromaš. Nažalost, fabrika ne radi već dugi niz godina, ali su uspeli da održe celokupnu materijalno-tehničku bazu u fabrici. – sve mašine, sve prese, da bi se obnovila proizvodnja, ali su osvajači počeli da pljačkaju i sve iznose“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, približno ista situacija je i u fabrici autotraktorskih delova. Od prvih dana, vojnici Rusije preuzeli su kontrolu nad preduzećem.

„Odatle je iznesen nameštaj, ali ovaj pogon je bio značajan jer je radio za odbrambenu industriju Ukrajine. Zbog toga se trude da ova fabrika služi odbrambenom kompleksu Rusije“, rekao je gradonačelnik.

Fedorov je takođe naglasio da od početka marta Rusi masovno kidnapuju ljude u Melitopolju. Posle 16:00 u Melitopolju gotovo da nema ljudi na ulicama.