„Teški pregovori“ o evakuaciji teško ranjenih iz Azovstalja

„Teški pregovori“ o evakuaciji teško ranjenih iz Azovstalja

Nastavljaju se teški pregovori o sudbini ukrajinskih vojnika koji su i dalje zarobljeni u čeličani Azovstal u Mariupolju, rekao je Pavlo Kirilenko, načelnik vojne administracije Donjecke oblasti.

„Teški pregovori su u toku, a oni još uvek traju, kako bi se branioci spasli — postepeno — jer Ruska Federacija pokušava da što više diktira svoje uslove i zahteve. Stoga, na prvom mestu, ona biće teško ranjeni borci“, rekao je on.

Kirilenko je ponovio komentare potpredsednice ukrajinske vlade Irine Vereščuk da ukrajinska strana neće ponuditi detaljne komentare o procesu.

„Moramo da razgovaramo o tome tek kada ljudi budu bezbedni. Tek tada ćemo davati bilo kakve komentare. Pregovori su u toku i oni su zaista veoma teški. Jer, prvo, Ruska Federacija ih uvek menja [uslove]. Pa čak i one dogovori koji se postižu nisu stopostotni dogovor sa Rusijom“, objasnio je on.

U međuvremenu, kako je rekao, Rusi su nastavili da napadaju Avozstal iz vazduha. „Ovo su teške, vakuumske, visokoeksplozivne bombe“, rekao je zvaničnik.