Nekoliko regiona u Ukrajini na meti raketnih udara

Nekoliko regiona u Ukrajini na meti raketnih udara

Ukrajinski zvaničnici su izvestili o raketnim napadima u nekoliko delova zemlje.

Prema rečima Antona Geraščenka, savetnika Ministarstva unutrašnjih poslova, oborene su dve rakete koje su letele iznad grada Vinice na jugozapadu Ukrajine.

Serhij Borzov, načelnik vojne administracije regiona Vinice, rekao je da su dve eksplozije koje su stanovnici Vinice čuli „naša protivvazdušna odbrana“. U toku je potraga za olupinom projektila.

Geraščenko je rekao da je još jednu krstareću raketu upravo oborila protivvazdušna odbrana „na putu za Kijev“ u oblasti autoputa u Odesi.

Gradonačelnik Dolinske, grada u centralnoj Kirovogradskoj oblasti, rekao je da je bilo raketnih udara u toj oblasti, ali nije izneo dalje detalje.

Dalje na zapad, blizu granice sa Slovačkom, načelnik Zakarpatske regionalne vojne uprave Viktor Mikita rekao je da je došlo do raketnog udara u planinskom regionu. Razjašnjavamo informacije o povređenima i mogućim žrtvama“, rekao je on.

Čini se da je nekoliko ciljeva u raketnim udarima u utorak bilo povezano sa transportom vojne opreme u Ukrajinu. Rusija je zapretila da će gađati pošiljke oružja i njihove rute.

U Lavovu, Maksim Kozinskii, načelnik Regionalne vojne uprave, rekao je da su oštećene tri trafostanice.

Odvojeno, Državna granična služba Ukrajine saopštila je da je granično područje u regionu Sumi na krajnjem severoistoku zemlje gađano iz višecevnih raketnih bacača i minobacača.