U Generalštabu ukrajinske vojske otkrivena ruska „krtica“

U Generalštabu ukrajinske vojske otkrivena ruska „krtica“

U Generalštabu Oružanih snaga Ukrajine donedavno je radio ruski špijun. Međutim, neprijateljskog pomoćnika je razotkrila i pritvorila ukrajinska služba bezbednosti, rekao je Aleksij Arestovič, savetnik šefa kabineta predsednika ukrajine, koji je govorio u intervjuu za Fejgin uživo, prenosi Ukrinform.

Prema rečima zvaničnika, pored neprijateljske imovine u Generalštabu, otkriveno je još nekoliko osoba koje nisu imale veze sa vojnim štabovima.

„Jedan od ruskih špijuna je službenik Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine. Ostali su dobili zadatak da obaraju putnički avion iznad Rusije ili Belorusije. Nakon toga bi oni (Rusija) okrivili ukrajinsku stranu. rekao je Arestovič.

On je dodao da je ovaj napad pod lažnom zastavom navodno trebalo da bude izveden ukrajinskim oružjem – prenosivim protivvazdušnim raketnim sistemima. Špijuni su planirali da oružje koje koriste naše trupe nabave preko dobrovoljaca. U tom cilju, pokušavali su da pridobiju poverenje ove poslednje, dajući im prave podatke o kretanju ruskih trupa, odajući koordinate etničke čečenske jedinice Ramzana Kadirova.

„Postoje tri komponente ove priče koje opisuju sve što se sada dešava u ruskoj vojsci. Prva je obaranje putničkog aviona, druga obmanjivanje njihovog rukovodstva, a treća nameštanje Kadirovca“, zaključio je Arestovič.