Rojters: Đoković se još uvek psihički bori da se vrati u formu

Rojters: Đoković se još uvek psihički bori da se vrati u formu

Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je da se još uvek psihički bori da se vrati u najboljem stanju nakon što je propustio Australijan open i deo rane sezone zbog odbijanja da se vakciniše protiv COVID-19.

Dvadesetostruki grend slem šampion nije mogao da odbrani titulu na Australijan openu u januaru nakon što je deportovan iz zemlje, pošto je prvobitno primljen na turnir uprkos tome što nije primio vakcinu.

Đoković je takođe učestvovao na ATP Masters 1000 turnirima u Majamiju i Indijan Velsu.

„Izazov je definitivno više na mentalnoj i emocionalnoj strani“, rekao je Đoković na konferenciji za novinare u nedelju dok se priprema da u utorak počne svoju kampanju na Otvorenom prvenstvu Madrida.

„Naravno, nikada nisam doživeo ništa slično onome što sam doživeo na početku ove sezone i nisam znao kako će to uticati na mene.

„Očigledno je i dalje — znate, još uvek moram da se nosim sa tim u određenoj meri. Nije toliko moćno kao u prva dva, tri meseca ove godine. Osećam se kao da što više igram, više sam… m u ovom okruženju, osećam se ugodnije.“

Nedostatak treninga u meču Srbina pokazao se na njegova prva dva turnira na šljaci u sezoni.

Nokautirao ga je Alehandro Davidovič Fokina u Monte Karlu, a pobedio ga je Andrej Rubljov u finalu u Beogradu prošlog meseca.

Đoković je priznao da mu je fizički „samo ponestalo benzina“ u porazu u Monte Karlu, ali mu je drago što je imao priliku da odigra četiri duga meča u Srbiji jer pojačava pripreme za Rolan Garos, gde je prošle godine podigao trofej. i 2016. godine.

„Naravno da još uvek nije na nivou na kojem želim da bude. To je proces i moram da budem strpljiv. Nadam se da će stvari i ove nedelje napredovati u pravom smeru“, rekao je on.

Đoković je rekao da je srećan što ima više jasnoće o tome na kojim turnirima bi mogao da se takmiči bez vakcinacije protiv COVID-19.

„Srećan sam što sam se vratio na pravi put u smislu mogućnosti da igram na turnirima i da imam jasnoću u pogledu rasporeda, gde treba da idem, gde mogu, gde mogu da dostignem vrhunac i gde želim da dostignem vrhunac. ,“ rekao je.

„Očigledno na šljaci je to Rolan Garos, a onda mogu da budem i u Londonu, igrajući u Vimbldonu, koji je za mene, naravno, veoma važan turnir.

„Srećan sam zbog narednih nekoliko meseci kada imam razumevanje i jasnoću gde mogu da igram. Tako da se nadam da ću moći da izvučem najbolje iz sebe, posebno na grend slemovima.“