Rusiji će biti uskraćeni gumeni medvedići!

Rusiji će biti uskraćeni gumeni medvedići!

Nemački konditor Haribo je navodno najavio planove da obustavi isporuke Rusiji, pošto su njene nedavne ekonomske poteškoće tamo ozbiljno pogoršane vojnim sukobom između Moskve i Kijeva.

„Ionako teško ekonomsko okruženje“ u Rusiji nedavno je pogoršano sukobom između Rusije i Ukrajine, zbog čega su cene primarnih proizvoda porasle, lanci snabdevanja se menjaju i cene za logistiku rastu, navodi se u poruci koju je kompanija poslala maloprodajnim lancima, kako se navodi ruski poslovni dnevnik Komersant.

„Uprava kompanije odlučila je da obustavi proizvodnju za rusko tržište do daljnjeg“, navodi se u poruci koju je potpisao generalni direktor Hariboa Valter Nikolaus.

Istovremeno, kompanija je saopštila da odluka ne znači da Haribo najavljuje prekid rada ili da zauvek napušta tržište.

„U sadašnjim okolnostima, Haribo, kao porodično preduzeće, mora da zaštiti komercijalne interese kompanije i stoga mora da prekine svoje aktivnosti na neko vreme i odredi put kojim će poslovanje u Rusiji ići dalje“, navodi se u dokumentu. koji je poslat u petak.

Kasnije tokom dana, neimenovani izvor je za RIA Novosti rekao da ruski maloprodajni lanci nisu primili poruku od nemačke poslastičarke