Buča: Pola miliona evra za restauraciju iz italijanskog fonda

Buča: Pola miliona evra za restauraciju iz italijanskog fonda

Italijanska humanitarna organizacija Česvi izdvaja prvih pola miliona evra za obnovu ukrajinske Buče i planira da prikupi još zahvaljujući dobrotvornim prilozima, navodi se u saopštenju za javnost jedne od najvećih italijanskih humanitarnih organizacija Česvi.

Fond izdvaja prvih 500 hiljada evra za obnovu javne infrastrukture i društvenih objekata u Buči. Istovremeno, iznos za obnovu Buče biće uvećan za dobrotvorne priloge koje fondacija privlači od privatnih i javnih donatora, posebno iz opštine grada Bergama, gde se nalazi njeno sedište.

Među prioritetnim oblastima za obnovu Buče su obnova uništene javne i komunalne infrastrukture, obnova stambenih objekata, preopremanje voznog parka specijalne opreme (ambulantna vozila, vatrogasna vozila, javni prevoz).

„Grad Bergamo je izašao sa predlogom da uspostavi sestrinski odnos sa gradom Buča. Ovo će biti dugoročna bliska saradnja koja će uključivati razvoj grada – u komunalnoj i socijalnoj sferi“, rekao je Pjersilvio Fađano. , generalni direktor Fondacije Cesvi. On je dodao da je fondacija spremna da „donese ‘italijansku solidarnost svetu’ i ovde u Buči i Irpenu”.

Napominje se da je od početka rata Česvi fondacija već izdvojila 1,5 miliona evra za humanitarnu pomoć. Fondacija je osnovana u Bergamu 1985. godine i sada je prisutna u 23 zemlje.