Rusija potrošila oko 70% svojih visoko preciznih projektila

Rusija potrošila oko 70% svojih visoko preciznih projektila

Rusija je koristila oko 70% svog arsenala visokopreciznih raketa, iako je zemlja u stanju da ih proizvodi samostalno, izjavio je Christo Grozev, istraživački novinar, izvršni direktor i predsednik odbora Bellingcat platforme.

„Oni imaju oko 30% onoga čime su započeli rat. Postavlja se i pitanje: ko upravlja ovim projektilima? Uostalom, resursi koji mogu da rade sa tim projektilima su takođe ograničeni. Naši obaveštajci sugerišu da je to oko 30 do 40. ljudi.Na kraju krajeva, Ukrajina radi ne samo na obaranju i uništavanju projektila, već i na identifikaciji osoba koje mogu da programiraju ove rakete.Zato se neću iznenaditi ako u Rusiji nestane samo hardver već i softver tzv. “, rekao je Grožev.

Komentarišući pokušaje Rusije da zauzme Mariupolj, novinar je primetio da čak i ako je bitka za Mariupolj sada taktički izgubljena, to ne znači poraz u bici, jer je razlog nemogućnosti da zadrži kontrolu nad Mariupoljom nedostatak naoružanja. , a ne vojska ili nedostatak motivacije. Trenutno vreme radi za Ukrajinu, pošto se svake nedelje isporučuje visokoprecizno oružje, a ono što Ukrajina nije mogla pre nedelju dana biće moguće najverovatnije za dve do tri nedelje, smatra Grozev.

„U ovoj fazi, 19 nacija je spremno da Ukrajini pruži visokotehnološko oružje, što daje razlog za nadu“, rekao je Grozev.