Zelenski potpisao ukaz o uručenju državnih nagrada

Zelenski potpisao ukaz o uručenju državnih nagrada

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski potpisao je ukaz o dodeli državnih nagrada za 48 branitelja Ukrajine, prenosi Ukrinform.

„Tradicionalno uveče, potpisao sam ukaz o uručenju priznanja našim herojima. Državna priznanja su uručena 48 branilaca Ukrajine za hrabrost u ratnim dejstvima, za primerno vršenje vojne dužnosti“, rekao je Zelenski u video obraćanju.

On je takođe pozvao Ukrajince da budu ujedinjeni u suprotstavljanju ruskoj invaziji.

„Još jednom naglašavam da svi treba da se suprotstave okupaciji u svakoj prilici. Ignorišite okupatore. Nemojte sarađivati sa njima. Ne pomagajte im. Neutrališite saradnike. Oružane snage Ukrajine briljantno izvršavaju svoje zadatke“, rekao je Zelenski.

Naglasio je da obaveštajci, Nacionalna garda, odbrambene snage, policija i graničari rade na pobedi, ali i svi građani treba da rade na pobedi bez obzira šta rade i gde ostaju.

„Ako ste u inostranstvu, podržite Ukrajinu. Ako se bavite običnim privrednim aktivnostima, učinite sve da Ukrajini budete u što većoj meri. Ako ostanete na privremeno okupiranoj teritoriji, a razumem koliko je to teško, ali pokušajte da stvorite što više. mnogo problema za okupatore“, rekao je Zelenski.

On je istakao da su Oružane snage Ukrajine „naš temelj, ali uvek treba da budu tvrđava nacionalnog jedinstva svih Ukrajinaca koji se bore za život i protiv smrti, protiv ruske invazije“.