Rojters: Beker je sakrio imovinu uključujući trofeje sa Vimbldona

Rojters: Beker je sakrio imovinu uključujući trofeje sa Vimbldona

Nemački teniski velikan Boris Beker „postupio je nepošteno“ tako što nije predao imovinu, uključujući svoje trofeje u singlu na Vimbldonu, pre i nakon što je proglasio bankrot 2017. godine, rečeno je na sudu u Londonu u ponedeljak.

54-godišnji šestostruki osvajač grend slem turnira, koji je prisustvovao otvaranju njegovog suđenja u Sauvark kraun sudu, suočava se sa 24 tačke po Zakonu o nesolventnosti koje se odnose na period od maja do oktobra 2017.

Beker, bivši broj jedan na svetu koji je tri puta osvojio Vimbldon, negira optužbe. Očekuje se da će suđenje trajati tri nedelje.

Britanski mediji preneli su izjavu tužioca Rebeke Čakli koja je rekla da je Beker „nepošteno postupio u pogledu većeg broja imovine.

„Tužilaštvo kaže da je gospodin Beker to uradio i pre i posle datuma njegovog stečajnog sporazuma tako što nije obelodanio, nije obezbedio ili isporučio, ili uklonio imovinu ili stvari od vrednosti.

Optužbe uključuju devet tačaka za neuručenje trofeja i nagrada i sedam za prikrivanje imovine u vrednosti većoj od 1,5 miliona evra (1,65 miliona dolara).

„Pitanja se svode na svakodnevna pitanja nepoštenja i znanja. To je ono što mi kažemo da je srž ovog slučaja“, rekao je tužilac.

Sudija Debora Tejlor rekla je poroti da ostave po strani sve predrasude i da ignorišu Bekerovu slavnu ličnost.

Becker je bankrotirao 21. juna 2017. na Višem sudu u Londonu u vezi sa dugom privatnim bankarima Arbuthnot Latham & Co.

U skladu sa odredbama stečajnog naloga, on je bio dužan da u potpunosti otkrije imovinu.