Kragujevac: Počeli radovi na izgradnji nove fabrike „Wacker Neuson“

Kragujevac: Počeli radovi na izgradnji nove fabrike „Wacker Neuson“

Nemačka kompanija Vaker Noizon (Wacker Neuson) koja se bavi proizvodnjom građevinskih mašina i celokupne mašinske opreme potrebne u građevinskoj industriji, počela je izgradnju nove fabrike u Kragujevcu u koju će investirati 23 miliona evra.

Fabrika će se prostiraće na više od 20.000 metara kvadratnih, zapošljavaće okio 200 radnika, a planirano je da proizvodnja u novom pogonu počne u oktobru ove godine.

Vaker Noizon u Srbiji posluje od 2007. godine, a u Industrijskoj zoni u Kregujevcu proizvodi delove za bagere i trenutno zapošljava više od 650 radnika.

Početku izgradnje pogona nemačke kompanije prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da je Namačka najznačajniji spoljnotrgovinski partner Srbije i da bi voleo da je takvih fabrika što više u Srbiji.

„Nemačke kompanije ne samo da doprinose izvozu Srbije već i podizanju radne etike, discipline i odgovornosti“, kazao je Vučić.

Grupacija Vaker Noizon, sa više od 300 proizvodnih grupa, u 50 filijala širom sveta i više od 150 servisnih centara, zapošljava više od 5.500 radnika.

Proizvodni i razvojni centri se nalaze u Nemačkoj, Austriji, Sjedinjenim Američkim Državama, Srbiji i Kini.