Ruska delegacija stiže u Belorusiju na potencijalne razgovore, prenose državni mediji

Ruska delegacija stiže u Belorusiju na potencijalne razgovore, prenose državni mediji

Ruska delegacija stigla je u Belorusiju na zamišljene razgovore sa ukrajinskim predstavnicima, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov, prenosi ruska državna novinska agencija RIA-Novosti.

Peskov je rekao da su u delegaciji bili predstavnici Ministarstva spoljnih poslova, Ministarstva odbrane i drugih resora, uključujući predsedničku administraciju, prenela je RIA.

„U skladu sa postignutim dogovorom, ruska delegacija koju čine predstavnici Ministarstva spoljnih poslova, Ministarstva odbrane i drugih resora, uključujući i administraciju predsednika, doputovala je u Belorusiju na pregovore sa Ukrajinom“, rekao je Dmitrij Peskov, dodajući: „Bićemo spremni da započnemo pregovore u Gomelju“.

Kremlj je nastavio da šalje poruke da će Rusija poslati svoje predstavnike u belorusku prestonicu Minsk da razgovaraju sa Kijevom, uprkos kontinuiranom i ničim izazvanom napadu njene vojske na Ukrajinu.

Kremlj je ranije tvrdio da je ukrajinska strana uzvratila predlogom da se sastane u Varšavi, a zatim je prekinula kontakt.

Najviši ukrajinski zvaničnici i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izrazili su spremnost da razgovaraju o miru sa Rusijom.