Smenjen predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić

Smenjen predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić

Predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić smenjen je večeras glasovima koalicije Crno na belo koju predvodi Dritan Abazović i opozicije predvodjenje Demokratskom partijom socijalista.

Za smenu Bečića glasala su 43 poslanika, protiv su bili poslanici Demokrata, Demosa, Demokratskog fronta, Pokreta za promene, SNP-a, Prave Crne Gore, Ujedinjene Crne Gore i Radničke partije, njih 36.

Bečić je prilikom prozivke za glasanje rekao da se neće izjašnjavati, a u završnoj reči ocenio je da će njegovom smenom biti pogaženi osnovni demokratski principi i izborna volja gradjana.

„Smena političkom silom je za mene ogromna čast. Ovim je konstituisana nova većina i prekrojena izborna volja gradjana“, rekao je Bečić i onima koji su doneli odluku o njegovoj smeni poručio da se „sud naroda ne može izbeći“.

Kako je dodao, najponosniji je što je odgovornu funkciju obavljao na način da se od njegovog delovanja, rada i rezultata, nikada nije postidela njegova porodica, niti ijedan gradjanin i politički subjekt u Crnoj Gori.