Obradović: Na referendumu prva prilika da porazimo vlast, zaokružite „ne“

Obradović: Na referendumu prva prilika da porazimo vlast, zaokružite „ne“

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da na referendumu u nedelju, 16. januara, svi građani Srbije koji su opoziciono orijentisani imaju prvu priliku da poraze vlast, tako što će glasati „ne“ za promenu Ustava.

Obradović je na konferenciji za novinare u prostorijama Dveri u Čačku rekao da „ne postoji niti jedan valjan razlog za ovakvu promenu Ustava“, navodeći da je odluka o tome doneta u jednopartijskoj Skupštini Srbije bez opozicije i bez javne rasprave, dok je Zakon o referendumu menjan dva puta dva meseca pre referenduma.

„Izbor sudija i tužilaca se izmešta iz ruku narodnih predstavnika i predaje u ko zna čije ruke, pa se više neće suditi u ime naroda već u ko zna čije ime. Ukinut je cenzus od 50 odsto izašlih od ukupnog broja birača u Srbiji da bi referendum uspeo, a apsolutno je nedopustivo da se najviši pravni akt jedne države menja manjinskim brojem glasova“, rekao je Obradović, prenose u saopštenju Dveri.

Obradović je dodao da „o Ustavu i potencijalnim promenama možemo da razgovaramo tek kad Srbija ponovo bude slobodna i demokratska zemlja, uz ozbiljnu javnu raspravu i dogovor, a ne pod pritiskom i ucenama iz EU i u potpuno nedemokratskoj proceduri kao što je sada slučaj“.