Nedeljko Todorović: Od sutra hladnije, za vikend sneg

Nedeljko Todorović: Od sutra hladnije, za vikend sneg

Meteorolog Nedeljko Todorović kaže za RTS da će sutra doći do promene vremena, pada temperatura i zahlađenja. Navodi da će se sneg zabeleti širom Srbije, pa i u Beogradu 8. 9. i 10. januara.

Nedeljko Todorović je, gostujući u Beogradskoj hronici naveo da neće biti snega u Beogradu i nižim predelima tokom Badnjeg dana i Božića, ali da će doći do značajnog pada temperature u odnosu na današnji dan.

„Na Božić će biti suvo veći deo dana. Možda rano ujutru na krajnjem jugu, a noću između 7. i 8. januara opet bi jačala oblačnost sa juga i počeli bi i kiša i sneg u noćnim satima ka 8. januaru, i onda bi 8. 9. i 10. na praktično svim mestima Srbije padali kiša i sneg, pogotovo u brdsko-planinskim predelima, pa i u Beogradu će najverovatnije pored kiše biti i snega“, navodi Todorović.

„Kada gledamo cirkulaciju kretanje vazdušnih masa i oblaka slična je situacija kao i pre 27 dana. Taj sneg će padati 8. 9. i 10 januara, samo je pitanje inteziteta i koliko će on dugo da pada. U svakom slučaju Beograđani mora da računaju na snežne padavine od 8. januara“, poručio je gost Beogadske hronike .