Zvezda bez Bolomboja traži podvig u Madridu

Zvezda bez Bolomboja traži podvig u Madridu

Košarkaši Crvene zvezde igraju večeras od 20.45 u Madridu protiv Reala utakmicu petog kola Evrolige.

Iza košarkaša Crvene zvezde je zgusnut raspored i niz teških utakmica, koji se nastavlja večeras u Madridu, gde ih čeka moćni Real, najtrofejniji evropski klub.

Crveno-beli su novu evroligašku sezonu započeli sa tri trijumfa, ali su prošle sedmice u „Beogradskoj areni“ nakon produžetka izgubili od Barselone i inspirisanog Kevina Pantera, koji je ubacio 26 poena i pogodio nekoliko ključnih šuteva.

Pred put za prestonicu Španije Zvezda je morala nakratko da se okrene obavezama u ABA ligi. Predvođena hladnokrvnim Nemanjom Nedovićem, smogla je snage i volje da prebrodi teško gostovanje u Podgorici i ne dozvole sebi treći poraz u regionalnom takmičenju. Nakon dva i po sata košarke, tenzija i prekida meča, crveno-beli su savladali Budućnost sa 75:73.

Iščupala je ekipa Janisa Sferopulosa važan trijumf u „Morači“, ali ga je platila skupo jer se Džoel Bolomboj sredinom treće četvrtine okliznuo i povredio koleno. Prošao je pouzdani centar bez oštećenja meniskusa i ligamenata i izbegao operaciju, ali mu svakako predstoje duža pauza i oporavak.