Đoković i Nadal u poslednjoj rivalskoj epizodi

Đoković i Nadal u poslednjoj rivalskoj epizodi

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igraće protiv Rafaela Nadala meč za treće mesto na egzibicionom turniru u Rijadu koji nosi simboličan naziv „Slem šest kraljeva“. Duel je na programu od 18.30 časova.

Turnir u Rijadu nema nikakav takmičarski značaj i ne donosi bodove za ATP listu, ali Saudijcima nije bilo teško da privuku teniske „kraljeve“ pošto će pobednik dobiti šest miliona dolara.

Takmičenje je stiglo do završnice, a na njemu su učestvovali Novak Đoković, prvi reket sveta Janik Siner, Karlos Alkaraz, Danil Medvedev, Holger Rune i Rafael Nadal, koji sitno broj do penzije, pa će gledaoci u Saudijskoj Arabiji biti među poslednjima koji će ga videti na terenu.

Španac zbog problema sa povredom nije igrao još od Olimpijksih igara u Parizu, a nedavno je najavio da će posle nastupa sa reprezentacijom na Završnom turniru Dejvis kupa u Malagi završiti igračku karijeru.

Nadal i Đoković su bili odmah raspoređeni među četiri najbolja tenisera na turniru, ali su i poraženi od Karlosa Alkaraza, odnosno Janika Sinera, te će igrati meč za treće mesto.