SAD: Kampanja demokrata skreće sa tema njihovih budućih doprinosa, i fokusira se na napade na Trampa

SAD: Kampanja demokrata skreće sa tema njihovih budućih doprinosa, i fokusira se na napade na Trampa

U La Krosu, Viskonsin, Džoj Olson je pokazala podršku Kamali Haris noseći dugme sa natpisom „Učini Ameriku ponovo radosnom“. Međutim, ovaj gest ne znači da 70-godišnji penzioner želi da demokratski kandidat izbegava suočavanje sa republikancem Donaldom Trampom.

Olson je izrazila umor od Trampa, nazivajući ga „zlim i strašnim“, te izjavila da se nada da će Haris jasno odgovoriti na Trampove izazove. Uz manje od tri nedelje do izbora, Haris završava svoju kampanju ističući potencijalne posledice ukoliko Tramp ostane na vlasti, koristeći video snimke sa njegovim kontroverznim izjavama.

U svom govoru u La Krosu, Haris je optužila Trampa za nestabilnost i nameru da uzme neograničenu vlast, ističući ga kao pretnju po zemlju. Njeni napadi na Trampa postaju sve oštriji kako se izbori približavaju, a fokus kampanje se premešta sa njenog uzvišenog prihvatanja na direktno sukobljavanje sa bivšem predsednikom.

Haris je naglasila Trampove kontroverzne izjave poput tvrdnje da je napad na Kapitol bio „dan ljubavi“, ističući važnost suočavanja sa njegovim manipulacijama i pretnjama demokratiji. Njen tim je usredsređen na mobilizaciju birača koji podržavaju demokrate, ali i na privlačenje nezavisnih i umerenih republikanskih glasača.

Njeni napadi na Trampa su deo strategije kojom se nastoji preći partisku podelu, prihvatajući podršku svih onih koji ne podržavaju Trampa. Harisova kampanja se fokusira na zaštitu američke demokratije, prebacujući politički dijalog sa tradicionalnih pitanja na teren gde se oseća najjače.

Na skupu u Grin Beju, Viskonsin, 76-godišnji Greg Svagel je podržao Harisovu oštriju retoriku prema Trampu, ističući potrebu da se otkriju i suprotstave Trampovim lažima i napadima. Harisova kampanja napreduje sa jasnom namerom da mobilizuje birače i da se suprotstavi Trampovoj politici.