Srbija poražena od Španije 3:0 u Ligi nacija, borba za drugo mesto nastavlja se protiv Danske

Srbija poražena od Španije 3:0 u Ligi nacija, borba za drugo mesto nastavlja se protiv Danske

Fudbalska reprezentacija Srbije pretrpela je težak poraz od Španije rezultatom 3:0 u četvrtom kolu Lige nacija, odigranom u Kordobi. Golman Srbije, Predrag Rajković, suočio se sa čak 30 udaraca ka svom golu, od kojih je uspeo da zaustavi većinu, uključujući i penal Alvara Morate u 54. minutu, ali to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz.

Španci su poveli već u petom minutu preko Emerika Laporta, nakon greške srpske odbrane. Srbija je imala svoju jedinu priliku preko Aleksandra Mitrovića, ali ubrzo nakon toga, Morata je povećao vođstvo na 2:0 u 65. minutu. Konačnih 3:0 postavio je Aleks Baena slobodnim udarcem sa 18 metara u 77. minutu, nakon što je Strahinja Pavlović isključen zbog crvenog kartona.

Srbija je završila meč sa desetoricom igrača, što je dodatno povećalo frustraciju u timu, pa su čak četiri srpska igrača zaradila žute kartone. Ovom pobedom, Španija je obezbedila plasman u narednu fazu Lige nacija sa 10 bodova, dok Srbija ostaje u borbi za drugo mesto sa Danskom, koja ima sedam bodova. Sledeći ključni meč Srbija igra protiv Danske u Leskovcu u novembru, nakon gostovanja Švajcarskoj.