Alonsov Leverkuzen pobeđuje Milan u Ligi šampiona

Alonsov Leverkuzen pobeđuje Milan u Ligi šampiona

Bajer Leverkuzen radi stvari na svoj način u Ligi šampiona. Kako je Milan saznao u utorak, tim Ćabija Alonsa je zabavan, srećan i teško ga je pobediti.

Gol Viktora Bonifacija je napravio razliku pošto je Leverkuzen pobedio Milan sa 1:0 u svojoj prvoj utakmici Lige šampiona kod kuće za skoro dve godine. Alehandro Grimaldo je upalio igru sa bekheel pasom za Džeremija Frimponga da šutira pre nego što je Bonifas završio na skoku.

Leverkuzen je takođe imao svoj deo sreće.

Alvaro Morata je kasno promašio udarac glavom za Milan, a utakmica je bila prepuna bliskih sudijskih poziva koji su lako mogli da preokrenu igru Milana.

„Za mene je ovo bila mentalna utakmica Lige šampiona i ovo iskustvo i ovaj osećaj mogu biti važni za budućnost“, rekao je Alonso.

Milan je ostao uvređen odlukom sudije da ne opomene Edmonda Tapsobu zbog guranja Tea Ernandeza u lice u prvom poluvremenu, a mogao je da dobije penal kada su se Tapsoba i Tami Abraham ubrzo zapleli u kaznenom prostoru.

Sudija je takođe igrao u dodatnom vremenu kada je Pjero Hinkapi izveo težak meč na Milanovom Rubenu Loftus-Čiku na liniji šesnaesterca Leverkuzena, što je bila jedna od završnih radnji u igri sa dobrim marginama.

„Osećao sam tokom meča da sudija nije oklevao da ide protiv nas. Ne volim da pričam o sudijama, ne želim da to bude izgovor, ali mi to osećamo“, rekao je trener Milana Paulo Fonseka za Skaj.

To je bila prva utakmica Leverkuzena u Ligi šampiona od nezaboravnog remija 0-0 sa Brižom 1. novembra 2022. godine, i pokazala je koliko se mnogo toga promenilo za klub za to vreme.

Tada je Alonso bio na čelu manje od mesec dana i gledao je kraj neodoljive kampanje u grupnoj fazi koja je počela pod njegovim prethodnikom Gerardom Seoaneom.

Žreb te večeri obezbedio je mesto u Ligi Evrope koje je Alonsov Leverkuzen iskoristio za početak plasmana u polufinale drugoligaša 2022-23.

Leverkuzen je ušao u istoriju sledeće sezone sa duplom u Bundesligi i Kupu Nemačke i rekordnom serijom bez poraza koja je završena samo porazom od Atalante u finalu Lige Evrope.

Poraz je učinio Milan jednim od pet timova do sada koji su počeli Ligu šampiona novog izgleda uz uzastopne gubitke, i daleko najveće ime na toj poziciji.

Milan je igrao nakon hapšenja u Italiji koja su potresla njegovu bazu navijača i međugradskog rivala Intera iz Milana. Policija u Milanu saopštila je u ponedeljak da je uhapsila 19 ljudi u istrazi o navodnim iznudama, napadima i mafijaškim vezama oko čuvenog gradskog stadiona San Siro.