LeBron Džejms započinje istorijski trening kamp sa sinom Bronijem u Lejkersima

LeBron Džejms započinje istorijski trening kamp sa sinom Bronijem u Lejkersima

LeBron Džejms započinje svoj 22. trening kamp sa Los Anđeles Lejkersima, a ovaj put je posebno uzbudljiv jer se pridružuje njegov sin, Bronij Džejms. Kao izabranik Lejkersa u drugom krugu drafta, Bronij će postati prvi otac i sin koji zajedno igraju u NBA ligi, ostvarujući LeBronov san koji je prvi put izrazio pre nekoliko godina.

„Postoji mnogo uzbuđenja“, izjavio je LeBron. „Čista radost, da budem iskren, moći da dolaziš na posao svaki dan i da se trudiš sa svojim sinom. Samo veoma radostan trenutak, ne samo za mene, već i za našu porodicu.“

Na medijskom danu, LeBron i Bronij nosili su zlatne uniforme Lejkersa, pozirajući za fotografije i pokazujući bliskost svoje porodice. Bronijev novi dres sa brojem 9 nosi naziv „DžEJMS JR“ na poleđini, u znak poštovanja prema njegovom punom imenu, LeBron Džejms Jr.

Iako su uzbuđeni zbog zajedničkog treniranja, Bronij se šali da ne želi da se vozi sa ocem do treninga: „Želeo bih da ostanem što je moguće dalje od tog tipa“, rekao je uz osmeh. LeBron je potvrdio da je njihova svakodnevna interakcija minimalna, s obzirom na to da oba imaju svoje obaveze i rutine.

Novi trener Lejkersa, Džej Džej Redik, naglasio je da će planirati kako da se iskoriste prilike za njihov zajednički nastup tokom sezone. LeBron je izrazio nadu da će imati priliku da igra zajedno sa sinom, dodajući: „Biće sjajno. Sačekaćemo taj trenutak kada se to desi, a onda ići odatle.“

LeBron je bio fizička sila tokom svoje NBA karijere, dok Bronijev razvoj kao igrača ostaje u fokusu. „Želimo da ga smatramo odgovornim“, rekao je LeBron o svom sinu, dodajući da će svi zajedno rasti kao tim.

Ostatak Lejkersa je izrazio pozitivna osećanja povodom dolaska Bronija. Entoni Dejvis je istakao koliko je to istorijski trenutak, dodajući: „Jedva čekam da stanu na parket i zvanično uđu u istoriju, ali do sada je bilo super-doping za gledati.“

Kampanje Lejkersa počinju u uzbudljivom tonu, dok se svi nadaju da će ovaj zajednički trenutak LeBrona i Bronija ostati zabeležen u anale NBA istorije.