Madridski fudbalski derbi prekinut nakon što su navijači Atletika bacali predmete na teren

Madridski fudbalski derbi prekinut nakon što su navijači Atletika bacali predmete na teren

Gradski derbi između domaćina Atletika Madrida i Real Madrida nakratko je prekinut u nedelju nakon što su navijači Atletika bacali predmete na teren.

Sudija je prekinuo utakmicu španske lige i poslao igrače u svlačionice oko 70. minuta u Metropolitanu, pre nego što je igra nastavljena posle oko 15 minuta.

Madriđani su upravo postigli prvi gol na meču sa Ederom Militaom, koji je slavio pored bočne linije pred navijačima Atletika.

Golman Madrida Tibo Kurtoa upozorio je sudiju da su predmeti — uključujući upaljače — ubačeni na teren.

Defanzivac Atletika Hose Marija Himenez i vezista Koke Resuresion otišli ​​su da razgovaraju sa navijačima u delu iza Kurtoisovog gola. U tom delu se obično nalaze radikalniji navijači Atletika.

Trener Atletika Dijego Simeone takođe je nekoliko puta tražio od navijača da se ponašaju.

U poruci sa zvučnika na stadionu stoji da je utakmica prekinuta na 15 minuta i da će biti prekinuta ako se problem nastavi.

Prekid je usledio dan nakon što je španska liga saopštila da će tražiti od policije da reaguje protiv promotera kampanje na društvenim mrežama za koju je liga rekla da je usmerena na promovisanje rasističkih postupaka protiv Vinisijusa Juniora na derbiju.

Kampanja na društvenim mrežama zasnovana je na heštegu koji podstiče navijače Atletika da nose maske za lice, očigledno da bi vlastima otežale identifikaciju pojedinaca koji učestvuju u rasističkim skandiranjima ili uvredama.

Video snimci na društvenim mrežama prikazuju navijače Atletika pre meča kako skandiraju „Vinicijus je drugačiji“.