Barkola postigao dva gola dok je PSŽ produžio niz bez poraza u Francuskoj pobedom nad Renom sa 3-1

Barkola postigao dva gola dok je PSŽ produžio niz bez poraza u Francuskoj pobedom nad Renom sa 3-1

Bredli Barkola je postigao po jedan gol u svakom poluvremenu, a Li Kang-in dodao treći pošto je Pari Sen Žermen u petak pobedio Ren sa 3-1 i produžio niz bez poraza u francuskoj ligi.

Barkola je posle pola sata uzeo pas od Usmana Dembelea i uputio udarac desnom nogom u daljnu stativu. Li je postigao svoj treći gol u sezoni i udvostručio prednost domaćina u 12 minuta u drugom poluvremenu, a Barkola je dodao svoj drugi jednostavnim udarcem posle 68 minuta. Arno Kalimuendo postigao je utešni gol za Ren sa bele tačke.

Ren je imao drugi gol koji je VAR odbacio sa dva minuta da okonča svaku nadu u povratku.

Barkolu peti i šesti gol u sezoni odvode ga na vrh liste strelaca Lige 1, što je jedno od prednosti od Mejsona Grinvuda iz Marseja.

PSŽ ima 16 bodova iz prvih šest utakmica. Marsej je takođe neporažen i ima 13 bodova iz pet utakmica. Klub sa južne obale u nedelju igra u Strazburu.

Ren je na osmom mestu sa sedam bodova iz šest utakmica.

Okser je u petak pobedio Brest sa 3-0 i osvojio drugu ligašku pobedu u sezoni i zaustavio nedavnu formu gostiju.

Brest je ostvario dve uzastopne pobede, uključujući pobedu od 2-1 nad Šturmom iz Graca u svom prvom meču Lige šampiona.

Ali pod kišom u centralnoj Francuskoj, Okser je konačno pokazao deo forme koja mu je donela promociju prošle godine i sprečio peti uzastopni poraz u Ligi 1.

Eliša Ovusu je doveo domaće u prednost udarcem levom nogom posle 26 minuta, a kapiten Džubal je udvostručio vođstvo sa bele tačke 11 minuta kasnije. Hamed Junior Traore, pozajmljen iz Bornmuta, je zatim postigao svoj drugi gol u dve utakmice u 14 minuta drugog poluvremena.

Rezultat ostavlja obe ekipe sa po šest bodova iz šest mečeva.