Majkl Andreti predaje kontrolu nad trkačkim timom poslovnom partneru, sudbina za ulazak u F1 još uvek neizvesna

Majkl Andreti predaje kontrolu nad trkačkim timom poslovnom partneru, sudbina za ulazak u F1 još uvek neizvesna

Majkl Andreti je izvršio restrukturiranje Andretti Global organizacije, prepuštajući operativnu kontrolu suvlasniku Denu Torisu, dok će Andreti ostati u ulozi strateškog savetnika. Andreti, koji vodi tim od 2002. godine, potvrdio je početkom 2023. da je prodao deo kompanije Torisu, vlasniku Gejnbridža, glavnog sponzora IndiCar tima.

Toris je doprineo brzom širenju organizacije, a zajedno sa Andretijem, radio je na inicijativi za ulazak u Formulu 1. Iako je Andreti zadržao poziciju izvršnog direktora i predsednika Andretti Global-a, njegov cilj je da se sada više fokusira na stratešku stranu, dok Toris preuzima vođenje trkačkog tima.

„Majkl ostaje angažovan kao strateški savetnik i ključni ambasador,“ navodi se u saopštenju tima, dok se više detalja o promenama očekuje nakon internih konsultacija.

Andretti Global je uspešno vodio tri IndiCar tima ove sezone, uključujući pobedu Koltona Herte u finalu sezone u Nešvilu. Organizacija je poznata po svojih pet osvojenih titula na trci Indijanapolis 500, dok je sudbina Andretijevih napora za ulazak u Formulu 1 još uvek neizvesna.