Mbapeov šesti gol u pet mečeva vodi Real Madrid do pobede nad Alavesom

Mbapeov šesti gol u pet mečeva vodi Real Madrid do pobede nad Alavesom

Kilijan Mbape je nastavio svoj fenomenalni niz u španskoj ligi postigavši šesti gol u pet mečeva, dok je Real Madrid savladao Alaves rezultatom 3-2, čime se približio lideru Barseloni. Ovaj meč, odigran na stadionu Santjago Bernabeu, obeležen je Mbapeovim divnim pogotkom u 40. minutu. Francuski napadač je započeo akciju sa Džudom Belingemom, zatim primio loptu unutar šesnaesterca i sa stilom se oslobodio odbrambenog igrača pre nego što je zatresao mrežu.

Osim Mbapea, golove su postigli i Lukas Vaskez u prvom minutu utakmice, kao i Rodrigo u 48. minutu, što je doprinelo produžavanju serije madridskog kluba bez poraza u ligi na 39 mečeva (29 pobeda i 10 remija). Alaves je smanjio rezultat golovima Karlos Benavideza u 85. minutu i Kikea Garsije u 86. minutu, ali nije uspeo da izjednači, uprkos šansama u završnici meča.

Ovom pobedom, Real Madrid se približio lideru Barseloni, koja se suočava sa Hetafeom u sredu, nastojeći da zadrži savršenstvo na startu sezone. Mbape, koji je postigao sedam golova u devet mečeva sa madridskim klubom, izjednačen je sa Robertom Levandovskim iz Barselone na vrhu liste strelaca lige, sa šest golova.

Francuski napadač, koji je potpisao kao slobodan igrač nakon odlaska iz Pari Sen Žermena, imao je još jedan gol koji je poništen zbog ofsajda. Tokom meča, zamenjen je Ardom Gulerom u 80. minutu.

Vaskez je otvorio utakmicu pogotkom iz kaznenog prostora, nakon sjajnog prodora Viniciusa Juniora. Rodrigo je povećao vođstvo madridskog kluba na 2-0, pre nego što su gosti pokušali da se vrate u igru.

Trener Karlo Anćeloti, u svom 300. meču sa Real Madridom, odlučio je da ne menja svoj tim uprkos gustoj utakmici. Vaskez je igrao umesto Danija Karvahala, koji je bio odmoran zbog povreda.

Tinejdžer Endrik je debitovao zamenivši Rodriga u 69. minutu, a odmah nakon toga je pogodio stativu. Real Madrid je imao nekoliko pritužbi na žute kartone za Viniciusa, Federika Valverdea i Luku Modrića zbog oštrih startova protivnika.

Naredni izazov za Madriđane biće gradski derbi protiv Atletiko Madrida na stadionu Atletiko Metropolitano.

U međuvremenu, Sevilja je zabeležila pobedu protiv Valjadolida rezultatom 2-1, uz očiglednu povredu veziste Saula Nigesa u drugom poluvremenu. Čidera Ejuke postigao je pobednički gol u 85. minutu, dok je Valjadolid zabeležio samo jednu pobedu u dosadašnjem delu sezone. Valensija je nastavila borbu za bodove, odigravši bez golova sa Osasunom.