Man Siti pobedio u Liga kupu dva dana posle žestokog meča sa Arsenalom

Man Siti pobedio u Liga kupu dva dana posle žestokog meča sa Arsenalom

Igrajući samo dva dana nakon žestokog meča Premijer lige protiv Arsenala, Mančester Siti je izveo tim koji je u velikoj meri rotirao i imao je previše za drugoligaša Votforda u Liga kupu Engleske.

Siti je pobedio sa 2-1 zahvaljujući golovima u prvom poluvremenu Džeremija Dokua i Mateusa Nunesa na stadionu Etihad, dok je treće kolo nastavljeno u utorak, a Čelsi je takođe napredovao pobedivši četvrtoligaša Baroua sa 5-0, a Kristofer Nkunku je postigao het-trik.

Poslednjih 32 takmičenja raspoređeno je na dve sredine nedelje da bi se prilagodila proširena Liga šampiona i Liga Evrope. Mančester junajted i Totenhem su bili među onima koji su napredovali prošle nedelje, dok Liverpul i Arsenal igraju svoje utakmice u sredu.

Doku je bio jedan od dvojice igrača Man Sitija — zajedno sa Kajlom Vokerom — koji su započeli dramatične remije 2-2 sa Arsenalom u nedelju i protiv Votforda. Belgijski krilni fudbaler je doveo svoj tim u prednost u petom minutu šutirajući sa samog prostora, nakon što je Siti iskoristio pogrešan bek-pas.

Nunješ je dodao drugi na 38. niskim udarcem levom nogom za prvi gol portugalskog veziste otkako je došao iz Vulverhemptona u vansezoni 2023. godine.

Tom Ins — sin bivšeg veznog igrača Engleske Pola Insa — postigao je gol za Votford u 86.

Čelsi je takođe rotirao svoj sastav, napravivši 11 promena u odnosu na tim koji je u subotu započeo pobedu nad Vest Hemom od 3-0.

Nkunku je do 15. minuta postigao prva dva gola, a zaokružio je u 75. Između je bio autogol i ubačaj Pedra Neta.