Tramp se žali na „preblage“ optužbe protiv osumnjičenog atentatora

Tramp se žali na „preblage“ optužbe protiv osumnjičenog atentatora

Donald Tramp izrazio je nezadovoljstvo trenutnim optužbama protiv Rajana Veslija Routha, osumnjičenog za pokušaj atentata na njega, nazivajući ih preblagim. U najnovijem razvoju događaja, savezni tužioci najavili su da će podići ozbiljnije optužbe, uključujući zaveru za ubistvo, nakon što su otkriveni dokazi koji sugerišu da je Routh planirao ubistvo bivšeg predsednika.

Na saslušanju u ponedeljak, sudija Rajon Mekejb složio se da postoje „snažni dokazi“ protiv Routha i naredio da ostane u pritvoru zbog rizika od bekstva i pretnje javnoj bezbednosti. Routh je već suočen sa optužbama za ilegalno posedovanje oružja, a tužioci planiraju dodatne optužbe koje bi mogle rezultirati doživotnom kaznom.

Prema izjavama tužilaca, u kutiji koju je Routh ostavio pronađena su pisma, municija i alati, a posebno zapažena je beleška pod nazivom „Dragi svete“, u kojoj se navodi da je Routh nudio 150.000 dolara za izvršenje atentata.

Tramp je optužio Ministarstvo pravde da je umanjilo ozbiljnost situacije i najavio podršku dodatnim istragama na državnom nivou, ističući da postoje sukobi interesa u trenutnim krivičnim postupcima protiv njega.