Zelenski: Poseta Ursule fon der Lajen doprinela je podršci Ukrajini

Zelenski: Poseta Ursule fon der Lajen doprinela je podršci Ukrajini

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je istakao da je poseta predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen Ukrajini doprinela podršci našoj zemlji.

„O energetskom pitanju je detaljno razgovarano i sa Ursulom fon der Lajen, predsednicom Evropske komisije. Njena današnja poseta je doprinela osetljivoj podršci Ukrajine. Postoji novi paket za naš energetski sektor od Evropske unije – 160 miliona evra. Postoji i dogovor o povećanju uvoza struje u Ukrajinu, što će nesumnjivo podržati našu državu, naše ljude u teškim situacijama“, rekao je Zelenski.

On je dodao i da je tokom sastanka sa predsednikom Evropske komisije razgovarano o koracima „koji će nam pomoći da sačuvamo najmanje četvrtinu generacije”.

„Naravno, razgovarali smo i o našoj političkoj interakciji sa Evropskom unijom – moramo da ubrzamo proces pristupnih pregovora i pripremu odgovarajućih delova budućeg sporazuma. Postoji važna odluka Ursule o evropskoj podršci našem ukrajinskom Program školske ishrane, tako da u svemu, od odbrane do socijalnih pitanja, imamo zaista dobre rezultate“, naglasio je ukrajinski predsednik.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen posetila je u petak Ukrajinu.