Šon ‘Didi’ Kombs suočava se sa optužbama za trgovinu ljudima i reketiranje

Šon ‘Didi’ Kombs suočava se sa optužbama za trgovinu ljudima i reketiranje

Poznati muzički mogul Šon „Didi“ Kombs suočava se sa ozbiljnim optužbama za zlostavljanje i trgovinu ljudima, prema optužnici koja je otkrivena u utorak. Tužioci ga optužuju za predsedavanje „užasnim carstvom seksualnih zločina“, uključujući prisilu, zlostavljanje i šokantne akte nasilja nad ženama. Kombs je navodno koristio ucene i zastrašivanje kako bi kontrolisao svoje žrtve i primorao ih na učestvovanje u seksualnim performansima poznatim kao „Freak Offs.“

U optužnici se navodi da je Kombs koristio svoju moć i prestiž da namami žene u svoju orbitu, često pod izgovorom romantične veze, a zatim ih primoravao na seksualne odnose s muškim seksualnim radnicima. Detaljno se opisuje fizičko nasilje koje je Kombs sprovodio, uključujući udaranje, šutiranje i zlostavljanje žena. Njegovi saradnici i zaposleni su, kako se tvrdi, pomagali u organizovanju ovih događaja i u zataškavanju nasilja.

Kombs je uhapšen na Menhetnu i suočava se s ozbiljnim optužbama, uključujući trgovinu seksom, otmicu, narkotike i reketiranje. Tužioci su tražili da mu bude određen pritvor bez mogućnosti kaucije zbog opasnosti koje predstavlja i zbog pokušaja zastrašivanja svedoka. Optužnica sadrži svedočenja preko 50 žrtava i svedoka, kao i dokaze poput video snimaka i finansijskih transakcija koji podržavaju njihove tvrdnje.

Kombsov advokat, Mark Agnifilo, izjasnio se da će Kombs negirati sve optužbe i braniti svoju nevinost. Kombs je uhapšen šest meseci nakon što su federalne vlasti izvršile raciju u njegovim domovima, gde su pronađeni narkotici, video snimci „Freak Offs“ i vatreno oružje. Kombs se suočava s mogućom kaznom doživotnog zatvora ako bude osuđen po svim tačkama optužnice.

Ove optužbe dolaze nakon višemesečnih spekulacija i optužbi protiv Kombsa za zlostavljanje žena, uključujući njegovu bivšu devojku, pevačicu Cassie. U sudskom podnesku, tužioci su istakli da Kombs koristi svoj finansijski i društveni uticaj da zastraši i utiša svoje žrtve, uključujući pokušaje podmićivanja i zastrašivanja.

Suđenje će baciti dodatno svetlo na optužbe protiv jednog od najuticajnijih ličnosti u svetu hip-hopa.