Alkaraz nestrpljivo čeka Lejver kup: „Moramo da predstavimo Evropu na najbolji način“

Alkaraz nestrpljivo čeka Lejver kup: „Moramo da predstavimo Evropu na najbolji način“

Španski teniser Karlos Alkaraz rekao je pred početak Lejver kupa u Berlinu da zajedno sa ostalim igračima u timu Evrope mora ozbiljno da shvati to takmičenje.

On je rekao da se raduje vremenu koje će provesti sa njima i da očekuje mnogo smeha.

Četvorostruki osvajač Gren slema doneće timu Evrope potreban „x faktor“ u pokušaju da zaustavi tim sveta u pohodu na treću uzastopnu titulu na Lejver kupu.

„To je ozbiljno takmičenje. Mislim da moramo da predstavljamo Evropu na najbolji mogući način. Prestiž koji ovaj turnir ima i biti šampion Lejver kupa je velika stvar“, rekao je Alkaraz, koji se takođe veoma raduje i saradnji sa Borgom, koji će ove godine poslednji put voditi tim Evrope, pre nego što ga zameni Janik Noa, 

„On je legenda tenisa i sporta uopšte. Moj tata je takođe njegov veliki fan, tako da će treniranje sa njim biti zaista važan trenutak za mene, moju karijeru i moj život“.

Povratnik u tim Evrope biće ruski teniser Danil Medvedev, kojem će to biti drugo učešće na Lejver kupu, nakon što je u istom timu osvojio titulu 2021. godine. Za tim Evrope povratak Medvedeva i priključivanje Alkaraza biće velika prednost, a ruski teniser kaže da oseća veliki pritisak kada je pitanju predstojeće takmičenje.

„Timski događaji uvek nose više pritiska. Tu su drugi momci da te podrže, što je dobro, ali ako počneš da gubiš, gledaš ih i misliš ‘Kako me sada gledaju? Da li stvarno igram loše? Moram li da uradim nešto bolje?’, tako da je to veliki pritisak i pokušavaš da se nosiš sa njim“, rekao je Medvedev i dodao da smatra da je pored izuzetno jakog sastava tima Evrope, tim sveta autsajder.

Podsećanja radi, tim sveta predvodi, Džon Mekinro, a čine ga su Alehandro Tabilo, Frensis Tijafo, Tanasis Kokinakis, Tejlor Fric, Ben Šelton i Francisko Serundolo.