Kamala Haris pojačava kampanju u ključnim državama uoči predsedničkih izbora u SAD

Kamala Haris pojačava kampanju u ključnim državama uoči predsedničkih izbora u SAD

Potpredsednica SAD Kamala Haris planira niz događaja u Pensilvaniji, Mičigenu i Viskonsinu dok se njen fokus usmerava na ključne države uoči izbora 5. novembra. Utorak će je naći u Filadelfiji za intervju sa Nacionalnim udruženjem crnih novinara, dok će dva dana kasnije biti u Mičigenu uz Opri Vinfri na njenom „Unite for America“ događaju. Poseta Viskonsinu u petak predstavljaće četvrtu posetu od početka njene predsedničke trke u Beloj kući.

Harisova kampanja aktivno deluje u ključnim državama sa obimnom terenskom operacijom i angažovanim osobljem. Samo u Viskonsinu, njeni pristalice su posetile preko 500.000 vrata, a nakon debate sa Trampom prošle nedelje, prijavljeno je više od 3.000 novih volontera.

U naredna dva meseca, očekuje se da će Harisov tim premašiti Trampovu kampanju u televizijskom oglašavanju dva puta više. Demokratska infrastruktura za kampanju u ključnim državama već je nadmašila republikansku, čak i pre nego što je Bajden završio svoju kampanju i ustupio mesto Haris.

Ukupno, Harisov tim, uključujući i saveznički komitet za superpolitičku akciju, već je rezervisao više od 280 miliona dolara za televizijske i radio reklame od utorka do dana izbora. Sa druge strane, Trampov tim je rezervisao 133 miliona dolara za poslednji deo kampanje, dok se očekuje da će taj iznos rasti.