Vesić: Ove nedelje formiraću radnu grupu koja će nadzirati rad katastra

Vesić: Ove nedelje formiraću radnu grupu koja će nadzirati rad katastra

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da će tokom ove nedelje formirati radnu grupu za sprovođenje nadzora nad radom katastra, odnosno Republičkog geodetskog zavoda (RGZ), ocenjujući da je u interesu svih građana da ova institucija, kao i sve druge, bude potpuno transparenta.

„Ta radna grupa će uzeti u obzir sve predstavke građana, uzeće u obzir izveštaje državne revizije, koje postoje na sajtu državne revizije u poslednjih nekoliko godina. Kada radna grupa bude završila svoj rad, o tome ću obavestiti vladu i obavestiću javnost i tada ću saopštiti javnosti šta ću predložiti vladi da se preduzme, kako bi i građani koji postupaju pred katastrom bili jednaki kao pred drugim državnim organima“, rekao je Vesić odgovarajući na pitanje novinara šta planira da preduzme po pitanju katastra, budući da je i sam imao primedbe na rad te institucije.

Vesić je to izjavio nakon obilaska radova na izgradnji autoputa Beograd-Zrenjanin-Novi Sad i naveo da mu je drago što pojedinci u katastru misle da su najbolji radnici, ali je istakao da nije uveren i da građani to isto misle.