Još jedan Srbin u Engleskoj – Aleksić novi igrač Sanderlenda

Još jedan Srbin u Engleskoj – Aleksić novi igrač Sanderlenda

Mladi srpski fudbaler Milan Aleksić novi je igrač Sanderlenda, saopštio je engleski klub.

Nakon Mihaila Ivanovića, koji je zadužio dres Milvola, još jedan mladi srpski fudbaler je u smiraj prelaznog roka pronašao angažman u Engleskoj.

Milan Aleksić je iz kragujevačkog Radničkog prešao u Sanderlend, sa kojim je potpisao ugovor na četiri godine, uz opciju jedne dodatne. Posle Superlige Srbije, imaće priliku da se dokaže u Čempionšipu, drugom rangu engleskog fudbala.

Mladi vezista je karijeru započeo u Partizanu, pre nego što je 2023. godine prešao u Radnički 1923. Nedavno je postigao gol u oba duela sa barskim Mornarom u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

„Milan Aleksić je neverovatno talentovan mladi igrač, koji je na rubu reprezentacije. Cenimo njegovu kreativnost i svestranost, ali razumemo da ćemo morati da budemo strpljivi dok se prilagođava novoj zemlji i novom klubu. Iako nećemo žuriti sa angažmanom, njegov dosadašnji napredak i talenat znače da čvrsto verujemo da može postati važan igrač za Sanderlend u budućnosti“, navedeno je na zvaničnom sajtu kluba.

Kako prenose beogradski mediji, Radnički je zaradio oko 3.000.000 evra fiksno, a sa bonusima bi vrednost transfera trebalo da naraste i do 3.800.000 evra. Kragujevčani su zadržali i određene procente od naredne prodaje.

Sanderlend je fudbalski ponos severa Engleske, mada poslednjih godina grca u problemima. Ispao je iz Premijer lige u Čempionšip 2017, a godinu kasnije čak i u Ligu 1 – treći rang engleskog fudbala. Bio je i na pragu bankrota, ali se izvukao i pretprošlog leta vratio u Čempionšip. Odlično je ušao u novu sezonu, pošto je prvi na tabeli posle tri kola sa maksimalnim učinkom.

Mihailo Ivanović i Milan Aleksić su na spisku selektora Dragana Stojkovića Piksija za utakmice protiv Španije i Danske na startu Lige nacija.