Juventus i Atalanta dominiraju na početku sezone Serije A: Upečatljivi nastupi debitanata

Juventus i Atalanta dominiraju na početku sezone Serije A: Upečatljivi nastupi debitanata

Nova lica u Juventusovom i Atalantinim timovima briljirala su na startu nove sezone italijanske Serije A, pruživši svojim ekipama ubedljive pobede.

U Juventusu, novi trener Tijago Mota iznenadio je navijače dodelivši priliku 20-godišnjem Samjuelu Mbanguli, diplomcu omladinske akademije, koji je svojim debijem opravdao poverenje. Mbangula je postigao uvodni gol u pobedi nad Komom od 3:0, preciznim udarcem sa leve strane u 23. minutu.

Američki internacionalac Timoti Vea dodao je drugi gol za torinski klub udarcem sa donje strane prečke, što je bio njegov prvi ligaški pogodak za Juventus. Andrea Kambijazo je zaokružio pobedu golom u nadoknadi vremena. Seska Fabregasa, koji je preuzeo trenersku poziciju u Komu ove vansezone, nije imao uspešan debi kao trener.

Atalanta je takođe blistala zahvaljujući novim pojačanjima, Mateo Retegi i Marko Brešanini, koji su predvodili tim do pobede od 4:0 nad Lećeom. Brešanini, koji se pridružio ekipi pre samo tri dana, otvorio je seriju golova, dok je Retegi, nedavno pristigao iz Đenove, dodao dva pogotka, uključujući jedan sa bele tačke.

Ovaj trijumf postavio je Atalantu na vrh tabele Serije A po gol-razlici nakon prvog kola.