Jamajčanska policija uhapsila 6 osumnjičenih za masovnu pucnjavu u kojoj je 8 ubijeno, a 9 ranjeno

Jamajčanska policija uhapsila 6 osumnjičenih za masovnu pucnjavu u kojoj je 8 ubijeno, a 9 ranjeno

Jamajčanska policija uhapsila je najmanje šest osumnjičenih u vezi sa masovnom pucnjavom u kojoj je nedavno ubijeno osam ljudi u južnom regionu ostrva.

Najnoviji osumnjičeni uhapšen je kasno u četvrtak, navodi se u saopštenju policije.

Sedam žrtava je ubijeno u jednoj pucnjavi, a osma je ubijena u povezanoj pucnjavi ubrzo nakon toga, saopštile su vlasti. Među žrtvama je bio i sedmogodišnji dečak.

Još devet osoba je povređeno u prvoj pucnjavi u nedelju na rođendanskoj zabavi u župi Klarendon, koja se nalazi zapadno od prestonice Kingstona. Među povređenima je i beba.

Zamenik policijskog komesara Fic Bejli rekao je da su pucnjave rezultat dugogodišnje svađe među bivšim prijateljima koji su se posvađali u SAD „zbog nezakonito stečene dobiti, što je dovelo do toga da je svaki sklopio ugovore o ubistvima da bi podstakao strah i teror“.

Pucnjava je navela premijera Jamajke Endrua Holisa da proglasi vanredno stanje pošto je upozorio na moguća ubistva iz odmazde.

Prošle godine, Jamajka je bila druga najsmrtonosnija zemlja na Karibima i Latinskoj Americi, sa skoro 61 ubistvom na 100.000 ljudi, prema Insight Crime.