Moskovski sud izrekao 15-dnevnu kaznu američkom državljaninu zbog „sitnog huliganstva“

Moskovski sud izrekao 15-dnevnu kaznu američkom državljaninu zbog „sitnog huliganstva“

Okružni sud u Moskvi izrekao je u sredu kaznu od 15 dana administrativnog pritvora američkom državljaninu Džozefu Tejteru zbog optužbi za „sitno huliganstvo“. Ova odluka usledila je nakon incidenta u luksuznom hotelu, gde je Tejter navodno pokazao agresivno ponašanje prema osoblju i napao policajca.

Ranije u toku dana, ruski istražni komitet je saopštio da je pokrenuo krivični postupak protiv neidentifikovanog američkog državljanina zbog napada na policajca. Prema izveštajima, Tejter je bio uvredljiv kada su ga u ponedeljak uveče zatražili da pokaže dokumenta, a zatim se fizički sukobio sa policijom kada je odveden u stanicu.

Ambasada SAD u Moskvi je potvrdila da su upoznati sa slučajem, ali nisu želeli da komentarišu zbog ograničenja privatnosti. U međuvremenu, očekuje se da će američko-ruska dvojna državljanka Ksenija Havana biti osuđena u četvrtak zbog prikupljanja novca za ukrajinsku vojsku, dok su nedavno u najvećoj razmeni zarobljenika između Rusije i Zapada oslobođeni novinar Evan Geršković i izvršni direktor Pol Vilani, zajedno sa novinarkom Alsom Kurmaševom.