Trener Partizana optužuje predsednika sudijske organizacije za politički angažman i nepravičnost

Trener Partizana optužuje predsednika sudijske organizacije za politički angažman i nepravičnost

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević izrazio je danas duboko razočaranje i osećaj poniženja nakon utakmice sa IMT-om u Zaječaru, koja je završena bez golova (0:0). Stanojević je na konferenciji za novinare istakao da je predsednik sudijske organizacije politički angažovan i da je delegiranje sudija povezano sa „najvažnijim čovekom države“.

„Poniženi smo i ne znam na koji način da komentarišem to. Predsednik sudijske organizacije je politički angažovan. Dugo sam u fudbalu, duže od tog sudije i prepoznajem tendenciju. Kada ne svirate očigledne faulove, onda ne znam šta da pričam. Oni vam oduzimaju pravo na rad. Na način na koji vas tretiraju, to vam oduzmu,“ rekao je Stanojević.

On je dodao da je predsednik sudijske komisije usvojio predlog Crvene zvezde da najbolji sudija ne sudi večite derbije, što je, kako tvrdi, dovelo do toga da taj sudija ne dobije mogućnost da sudi na Evropskom prvenstvu. Stanojević je izrazio zabrinutost zbog uticaja političkih veza na odluke u srpskom fudbalu, naglašavajući da takva brutalnost i politički angažman imaju ozbiljne posledice po rad i karijere ljudi u sportu.

„Ko će da bude, ovaj što je sudio dva derbija prošle sezone od politički angažovanih lica, on će da sudi velika takmičenja? Za takvu brutalnost od politički angažovanog lica neko mora da ima podršku, a pozivaju se na prvog čoveka i najvažnijeg čoveka države. Postoji sumnja, ne mogu da tvrdim, ali se pozivaju na to,“ dodao je Stanojević.