Fudbaler Zvezde Uroš Kabić na pozajmici u Čukaričkom

Fudbaler Zvezde Uroš Kabić na pozajmici u Čukaričkom

Fudbaler Crvene zvezde Uroš Kabić igraće do kraja sezone na pozajmici u Čukaričkom, saopštio je klub sa Banovog brda.

Kabić je rođen 1. januara 2004. godine, a igra na poziciji krilnog napadača. Ponikao je u omladinskoj školi Vojvodine i 2020. debitovao je za ovaj tim.

Za novosadski klub nastupao je do 2023. godine.

„Uroš je leta 2023. godine potpisao četvorogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, za koju je odigrao pet mečeva. Prošlu sezonu proveo je na pozajmici u italijanskom Torinu, a sada je ustupljen Čukaričkom do poslednjeg dana maja 2025. godine“, navodi se u saopštenju Čukaričkog.

Kabiću se dopada način funkcionisanja njegovog novog kluba.

„Otkako sam počeo sa seniorskim fudbalom, Čukarički mi se svideo kao klub, svideo mi se sistem funkcionisanja i filozofija forsiranja mladih igrača. Došao sam sa dobrom ambicijom i sa željom da napredujem, da pomognem klubu da izbori Evropu. Kad god samgostovao ovde, posebno ranije sa Vojvodinom, uvek su bili vrlo teški i neizvesni mečevi“, rekao je Kabić za sajt beogradskog kluba.

On je izjavio da se uželeo fudbala, pošto je drugu polovinu prošle sezone bio pozajmljen igrač.

„Nisam se naigrao prošle godine, bio sam na pozajmici u Torinu, sa ove distance, možda je to u ovom trenutku preveliki korak za mene, ali bilo je prelepo iskustvo. U Čukaričkom poznajem gotovo 90 odsto igrača, neće biti nikakvih problema sa uklapanjem“, zaključio je Kabić.

Kabić je u Čukaričkom zadužio dres sa brojem 70, a imaće pravo nastupa već u duelu četvrtog kola Superlige protiv OFK Beograda.